Bjørn W.W. Jørgensen

OM BJØRN

Bjørn har spilt ”med alle” og ”alle” vil opptre med Bjørn. Han er en av Norges mest brukte produsenter, arrangører og komponister. Og ønsker du egenkomponert filmmusikk eller en reklamejingel du snart får på hjernen, så er også Bjørn mannen. Med solid utdannelse i både klassisk og jazz, har Bjørn et enormt nedslagsfelt. Og ingen gjør det bedre.

Over 200 tv-programmer

Utdannet i klassisk musikk fra Norge og jazz fra Berklee College of Music i Boston, har Mr. Music hatt en finger med i mye av det meste innen musikk i Norge – og imponerende mye i utlandet: BJ Big Band – hans eget storband - og som kapellmester og musikalsk ansvarlig for over 200 tv-programmer, hvor Bjørn også selv medvirket på keyboards.

Det Kongelige Slott

Færre har jobbet med flere store navn innenfor underholdning og teater. Og ikke mange har spilt til dans – flere ganger - på Det Kongelige Slott. Bjørn er etterspurt rett og slett fordi han er en av våre dyktigste kunstnere innen musikk. Ikke bare kunstner, Bjørn er også en grundig musikalsk håndverker med stor spennvidde.

Filmmusikk

Bjørn har lenge vært en flittig benyttet kapasitet innen filmmusikk. Å sette musikk til film er slett ikke noe for utrente komponister. Du må ha en egen evne til å forsterke filmens uttrykk gjennom musikken. Bjørn har denne evnen. Det samme når Bjørn komponerer musikk for dramatisering av lydbøker. Mange morer seg blant annet på julaften hvert år, med å se "Fridjofs jul" som Bjørn har laget musikken til. Han har i tillegg arrangert og produsert utallige CD-er for norske og utenlandske artister. Hør også på BJ Bands egen ”A Tribute to Frank Sinatra”! Album med toppkarakterer i flere aviser.

Reklame

Bjørn var en av våre absolutt første reklamekomponister for nyere kommersiell radio- og tv-reklame. Knapt noen har komponert flere reklamejingles enn ham. Nynner du på en, er det stor sjanse for at nettopp Bjørn har komponert og spilt inn melodien. Og er det en landeplage du ikke får ut av hodet – skyld på Bjørn! Med over 20 år som reklamekomponist, blir det mange timer lyd for både radio, tv- og kinoreklame.

Topp storband med toppkarakter

Bjørns helt spesielle kapasitet som komponist, arrangør, produsent og pianist/Hammond B3 player har resultert i en rekke oppdrag i utlandet for mange av underholdningsbransjens mest kjente artister. Vil du høre BJ Big Band med noen av norges største artister? Bare ta kontakt!

LES MER

Nyheter

A chorus line

Bjørn har vært så heldig å få jobben som musikalsk leder for denne berømte musikalen som skal settes opp på Chat Noir. Premieren er 29. januar 2014.

A CHORUS LINE revolusjonerte Broadway og ble den lengst spillende musikalen i New Yorks historie. Den slo alle rekorder og gjorde rent bord hva teaterpriser gjelder: Ni Tony Awards, syv Drama Desk Awards, New Yorks Circle Award og Pulitzer prisen for beste Drama!

Musikalen har vært satt opp to ganger tidligere i Oslo og nå er den endelig klar for en ny generasjon. Fra januar 2014 kan du besøke CHAT NOIR for å nyte klassiskere som bl.a. "WHAT I DID FOR LOVE", "AT THE BALLET", "DANCE: TEN; LOOKS: THREE" og "ONE" oversatt til norsk av ingen ringere enn Norges egen musikalhøvding RUNAR BORGE.

Kveldstanker

Bjørns nye cd Kveldstanker er produsert på hans eget plateselskap Kalima Records

CD'en inneholder både kjente salmer og åndelige instrumentalsanger og er medisin for sjelen. Det 14. kuttet er hans egen melodi, Kveldstanker. Vi gleder oss!

BJØRN JØRGENSEN
BIG BAND

Bjørn Jørgensen Big Band er et meget veletablert storband i Norge, og består utelukkende av profesjonelle musikere.

Da Bjørn studerte på Berklee hadde han sitt eget storband i Boston, BJ Bigband. Etter en lengre turné i Norge i 1984 med påfølgende tv-programmer, sa han farvel til det amerikanske orkesteret da han ønsket å etablere seg i Norge igjen. Dermed oppsto den varianten som i dag lever i beste velgående.

Av større jobber kan nevnes mange ball på Det Kongelige Slott, turneer i USA med både Wenche Myhre, Lill Babs, turneer, show og opptredener med Torhild Sivertsen og VM i latindans fra Oslo Spektrum som ble kringkastet til hele verden.

Bandets siste CD heter: «A tribute to Frank Sinatra, live at Smuget», og er gitt ut på Jazzavdelingen. Konserten har vært kringkastet flere ganger på nasjonal tv, og den fikk terningkast 5 og 6 av kritiske anmeldere. Bjørn er også selv en ettertraktet arrangør, og har blant annet skrevet en egen komposisjon fremført av selveste «Duke Ellington Orchestra».

Live fra Smuget i Oslo

Bjørn Jørgensen Big Band – The Flintstones
Bjørn Jørgensen Big Band – They can't take that away
Bjørn i katedralen i Valencia Bjørn i katedralen i Valencia

SJØMANNSKIRKEN

Bjørn har vært fast organist I Den Norske Sjømannskirken, Gran Canaria siden mai 2010.

Dette er verdens største sjømannskirke, og det er ikke uvanlig at det er 400 mennesker på gudstjeneste. Det er i tillegg opp til 6 brylluper i uken og et aktivt sangkor.

I 2012 hadde kirken 107.000 besøkende!

Fra sjømannskirkens hjemmeside:

Musikk under vigselen:
Vår dyktige organist, Bjørn WW Jørgensen, stiller gjerne opp og spiller under vigselen. Han tilbyr en rekke valgmuligheter. Klikk her for å se repertoaret. Organist bestilles samtidig med bryllupet.

KORPSARRANGEMENTER

I dag er ikke bare et korps et korps. De dager er tilbakelagte hvor Gammel Jegermarsj var det sprekeste man hadde på korpsmenyen. I dag vil både de dyktige utøverne og et mer kresent publikum høre noe litt mer spennende.

Spreke arrangementer

Nå kombineres gjerne korpsets opptreden med lokale krefter som et kor, komp og spesielle solister. Men hvor kommer så de spreke arrangementene fra? De som virkelig skal få det til å svinge!

Det finnes lite spesial-arrangementer å få kjøpt, og som en erfaren korpsarrangør tilbyr Bjørn seg å arrangere et spesielt stykke etter ønske nettopp for den forestående spesielle konserten til korpset.

En hit-låt fra i sommer som skal framføres på høstkonserten? Eller vinneren fra den europeiske musikkfestivalen skal spilles og marsjeres i maigatene? La Bjørn arrangere det for ditt korps besetning og musikalsk nivå. Det låter som ei kule og er fryktelig morsomt å spille!

Her kan man velge på øverste hylle, og garanterer at korpset blir fornøyd både med resultat og pris. Send inn dine ønsker!

Bjørn i katedralen i Valencia Bjørn i Stiklestad Kirke

KOMPONIST FOR FILM OG REKLAME

Er du ute etter spesialkomponert musikk kan Bjørn hjelpe deg. Han har laget over 1500 jingles hvor mange av dem er blitt landeplager, og her holder det kanskje bare å nevne Expert?

Hver eneste dag, til alle døgnets tider hører du noe av Bjørns «livsverk» innen reklamemusikk. Det er bare å tune inn på en kommersiell kanal og vente på reklamebreaket. Trenger du noe catchy eller stemningsfull filmmusikk, har du kommet riktig! Og du får det til riktig tid.

Prisen blir du også sikkert fornøyd med.

QR-Kode

KONTAKT

Bjørn W.W. Jørgensen
Calle Arminda 13 A
35120 Arguineguin
Gran Canaria
España
+34 617 444 777
bjorn@bjmusic.no

Send melding